Kezdőlap | Tanfolyamok | Árak | Jelentkezés | Elérhetőség | Segédanyagok | Aktuális| Nyelvvizsga|Külföldi munka

 

Mivel minél inkább próbálunk a jelentkezők igényeihez alkalmazkodni, ezért miután Ön kitöltötte a jelentkezési lapot, mi küldünk Önnek egy nyelvi szintfelmérőt, majd ezt kiértékelve olyan nyelvtanfolyamokat fogunk tudni ajánlani, amelyek az Ön igényeinek leginkább megfelelnek.

Az alábbi szinteken tanulhat angol, olasz és német nyelvet az Alag nyelviskolában. Jelentkezésnél kérjük adja meg, hogy Ön melyik szintbe sorolná magát.

 

A0 szint: teljesen kezdő, újrakezdő
Soha nem tanultam  még a nyelvet, vagy régebben már ugyan tanultam, de szinte semmire nem emlékszem, nem tudom aktívan használni a korábban tanultakat.
A1 szint: kezdő
Ha lassan és érthetően beszélnek hozzám, megértem azokat az általam ismert szavakat és alapkifejezéseket, amelyek rám, a családomra vagy a közvetlen környezetemre vonatkoznak.
Egyszerű módon képes vagyok társalogni, ha a másik személy lassabb beszédtempóval hajlandó megismételni vagy átfogalmazni a mondanivalóját.
A2 szint: erős kezdő
Megértem azokat a kifejezéseket és a leggyakrabban előforduló szavakat, amelyek a legszűkebben vett személyes életteremmel kapcsolatosak. A lényeget megértem a rövid, világos, egyszerű üzenetekből és tájékoztatásokból. Képes vagyok egyszerű kommunikációra, amely során valamely ismert témáról vagy cselekvésről egyszerűen és közvetlenül információt cserélek valakivel.
B1 szint: gyenge középfok
Megértem a lényeget az érthető, mindennapi beszéd során, amikor jól ismert, munkahelyen, iskolában, szabadidőmben gyakran felvetődő témákról esik szó. Elboldogulok a legtöbb olyan társalgási szituációban, amely a nyelvterületen való utazgatás során felmerülhet.
B2 szint: középfok
Megértek hosszabb beszédeket és előadásokat, illetve még a bonyolultabb érveléseket is követni tudom, amennyiben a téma számomra elég ismert. Megértem a híreket a tévében, és az aktuális eseményekről szóló műsorokat. Bizonyos fokú folyékonysággal tudok társalogni, így lehetséges számomra, hogy anyanyelvűekkel rendszeresen elbeszélgethessek.
C1 szint: erős középfok
Megértek hosszabb beszédeket még akkor is, ha azok nem világos felépítésűek, illetve ha a kapcsolódások csak közvetettek és nem egyértelműen jelzettek.Folyékonyan és azonnal ki tudom magam fejezni; nem sokat keresgélem a szavakat. Rugalmasan és hatásosan használom a nyelvet mind személyes, mind szakmai célokra.
C2 szint: felsőfok
Amennyiben van időm a kiejtéshez hozzászokni, nem jelent számomra gondot akár az élőben hallott, akár a médián keresztül sugárzott beszéd megértése, még akkor sem, ha a sebesség anyanyelvi szintű. Erőfeszítés nélkül vagyok képes részt venni bármely beszélgetésben, továbbá jól ismerem a sajátos kifejezéseket és a hétköznapi nyelvi fordulatokat. Folyékonyan fejezem ki magam, és az árnyaltabb jelentéseket pontosan alkalmazom.